Sverige är bäst! Ja det stämmer, inom många områden är Sverige bäst eller ligger bland topp 5 i världen! Vilka områden o varför skall denna Blogg handla om!

onsdag, oktober 25, 2006

Det kreativa landet!

Inom området kreativitet är Sverige världsledande. Enligt den kände amreikanske ekonomen Richard Florida index är Sverige nr 1. Han har studerat länder över hela världen samt USAs stater. Hans index bygger på 3 faktorer, Talang, Teknik och Tolerans. Sverige är etta följt av Finland, Japan o USA! Läs mer på:
http://www.creativeclass.org/
Hans bok "The Rise of the Creative Class" och "The Flight of the Creative Class" är bra läsning!

Att Sverige är ett av världens kreativaste länder slår igenom även på ekonomin, Sverige ligger på 2a plats i världen när det gäller inkomster av patent och royalty (Luxemburg 1a, USA 3a). Se och läs på:
http://www.sasi.group.shef.ac.uk/worldmapper/display.php?selected=168
eller på 2a plats när det gäller export inkomster (USA 1a)!:
http://www.sasi.group.shef.ac.uk/worldmapper/posters/
worldmapper_map99_ver5.pdf


Heja Sverige! Bäst på kreativitet och dessutom får vi betalt för det!!

Mycket av detta beror på den generösa utbildningspolitik vi har i Sverige, alla får chansen att läsa vidare, ngt som är unikt i världen (alla nordiska länder är duktiga på detta!). Många duktiga människor har fått chansen att utbilda sig. Det finns många skäl till att vi är kreativast i världen, jag återkommer. Kan du inte vänta läs Richard Florida!

Att Sverige är kreativt märks inom många områden som forskning, industri, design, musik etc. Ex publicera Sverige flest forskningsrapporter per capita i världen!
http://www.sasi.group.shef.ac.uk/worldmapper/posters/
worldmapper_map205_ver5.pdf

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla DN
"
Sveriges fibernät modernast i världen
Sverige har världens modernaste infrastruktur för bredband genom sitt väl utbyggda fibernät. Det slås fast i en rapport som gjorts av Svenska stadsnätsföreningen.
"
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=586469&previousRenderType=6

Anonym sa...

Om du ska använda superlativ av jämlik så kan du inte direkt efteråt skriva att Norge ligger i topp.
För övrigt har t om Pakistan haft en kvinnlig premiärminister. Har Sverige? Är det inte så att det bara är spel för gallerierna som vanligt i Oligarkin?
Sveriges industri kontrolleras av några få familjer, mycket likt feodalism, som alla har politikerna i sitt ledband. Bäst på demokrati? Klart att neoliberala the Economist anser att Sverige är bäst på demokrati. Vi säljer ju ut alla våra tillgångar precis som Milton Friedman vill.
Du använder CIA(?!) som referens. Vad har de för rätt att uttala sig om demokrati efter deras härjningar i Vietnam, Nicaragua och Cuba? SKÄMS!!!
Jag skulle vilja lägga till en artikel med titeln: Sverige bäst på självgodhet, men det kanske du inte håller med om?
Ein Folk? Ein Reich? Steget är inte långt från självgod nationalism till aggressiv nationalism. Tag varning och var litet mer selektiv med framför allt dina referenser.
Anders

Svante Berg sa...

Hej Anders. Kul att du läst min blogg. Som jag skriver i början ligger vi i topp, inte nödvändtigtvis på 1a men alltid på en topp plats (bland de 5 bästa). Jämlikhets indexet byger självklart på kriterier än om ett land haft en kvinnlig ledare, slarvigt av dig! Det viktiga för mig är att föra fram den "succe" som den "svenska modellen" är. Självgod eller ej så ha Sverige lyckats mycket bra på många vikitga områden. Fundera på varför och hur vi åstadkommit det! Självklart kan/måste vi bli bättre på många områden!
Hilsen Svante

ps visste du att sverige är ett av de minst nationalistiska länderna i världen! desto mer diktatur desto mer nationlism o tvärtom! så din analys är mager! ds

Anonym sa...

inte en enda svenne kan rita eller göra något fint.. vadfan kallar ni för kreativitet.. ni e ju helt tafatta..